Effectiviteit zorg in Uganda bij knikkebolziekte

Antropologie

13nov2018 14.00

Promotie

Byamah Mutamba bestudeert de effectiviteit van zorg die is uitgevoerd door niet-professionele lokale gezondheidszorgmedewerkers in Uganda. Mutamba wil daarbij op wetenschap gebaseerde geestelijke gezondheidszorg uitrollen binnen de over weinig middelen beschikkende Ugandese overheidszorg. In het bijzonder kijkt Mutamba naar psychotherapeutische behandelingen voor kinderen met de knikkebolziekte.

Dhr. B.B. Mutamba: Lay Community Health Workers and Mental Health Services in Low Resource Settings: Group Interpersonal Psychotherapy for Caregivers of Children Affected by Nodding Syndrome in Northern Uganda. Promotoren zijn prof. dr. J.T.V.M. de Jong en prof. dr. R. Reis. Copromotor is dr. B.A. Kohrt (George Washington University).

Toegang vrij

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting