EN

Elk jaar wordt de Robbert Dijkgraaf Essayprijs uitgereikt op het Gala van de Wetenschap. Medewerkers, studenten en alumni van Belgische en Nederlandse onderwijsinstellingen kunnen t/m 31 oktober een essay indienen.

Thema: Weten wat we nog niet weten

New Scientist, NRC en Folia roepen medewerkers, studenten en alumni van Belgische en Nederlandse onderwijsinstellingen op om een essay te schrijven binnen het thema: Weten wat we nog niet weten. Weet een wetenschapper precies wat hij niet weet en is hij de ontdekkingsreiziger van deze tijd, op zoek naar witte vlekken op de kaart? Of zijn de grenzen van onze kennis bereikt en weten we zo langzamerhand alles al?

Deadline

Essays (in het Nederlands of Engels) van 600 tot 700 woorden kunnen tot en met 31 oktober 2018 worden gemaild naar c.r.deboer@uva.nl.

De schrijvers van de beste drie essays krijgen half november een uitnodiging voor het Gala van de Wetenschap op 27 november. De winnaar wordt dan bekend gemaakt door Robbert Dijkgraaf zelf.

Het winnende essay verschijnt in New Scientist en Folia en de winnaar krijgt een prachtige prijs: een professionele schrijf- of presenteertraining.