Jongeren in een veerkrachtige samenleving

19feb2018 13.00 - 17.00

Symposium

Onderzoek naar jeugd kan bijdragen aan beter onderwijs en een optimale ontwikkeling voor alle jongeren. Daarom zijn in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda twee Startimpuls-onderzoeksprogramma’s gestart: ‘Gelijke kansen voor een diverse jeugd’, waarvan de UvA penvoerder is, en ‘NeuroLabNL: optimale condities voor leren en veiligheid van jongeren’. Het thema van de kick-offbijeenkomst is ‘Jeugd in een veerkrachtige samenleving’.

Op het programma staan presentaties van onderzoeksprojecten rond school en leren en rond problemen in de ontwikkeling van jongeren. Daarbij komen onderwerpen aan bod als sociale cohesie in de klas, buitenschools leren en jeugdgezondheidszorg. Ook is er een gesprek met een jongerenpanel en het publiek. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer verzorgt de opening.

Het doel van de bijeenkomst is om de grenzen van vakgebieden te overbruggen en krachten te bundelen tussen de Nederlandse universiteiten en hogescholen, maatschappelijke partners, ministeries en Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

De Startimpuls-programma’s worden gesubsidieerd door het ministerie van OCW in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda.

Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, 2312 BS Leiden.

Gepubliceerd door  UvA Persvoorlichting