Onderwijs

Rechten

Aandacht voor internationaal recht

Het onderwijs van de faculteit onderscheidt zich door de grote aandacht die wordt besteed aan internationaal recht. Niet alleen in de masteropleidingen Internationaal recht, maar ook bij alle andere opleidingen komt het internationale aspect nadrukkelijk aan de orde.

Metajuridische aspecten

Een ander kenmerkend onderscheid in het curriculum is de uitgebreide aandacht voor de metajuridische aspecten van het vak. Hoofdvakken als Strafrecht, Staats- en bestuursrecht en Contractenrecht worden in sociologisch, economisch, historisch en/of filosofisch perspectief bekeken.

Oog voor talentontwikkeling

Het onderwijs is gericht op de individuele talenten en ambities van studenten. Er is een ruime keuze aan minors en studenten die een extra academische uitdaging zoeken, kunnen extra vakken en masterclasses volgen in het honourscollege. Via de Amsterdam Law Firm, het virtuele advocatenkantoor van de UvA, kunnen studenten al tijdens de bachelor praktijkgerichte vaardigheden opdoen in nauwe samenwerking met advocatenkantoren, de rechtbank en het Openbaar Ministerie.

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid

23 maart 2016