Twee UvA-wetenschappers benoemd tot lid Jonge Academie van België

31 januari 2018

Twee wetenschappers van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, Jozefien de Leersnyder (Psychologie) en Orhan Agirdag (Pedagogische en Onderwijswetenschappen), zijn benoemd tot lid van de Jonge Academie van België.

De Jonge Academie is een interdisciplinaire en interuniversitaire ontmoetingsplaats van jonge toponderzoekers en -kunstenaars met een eigen kijk op wetenschap, maatschappij, kunst en beleid. De Leersnyder en Agirdag, die op 6 februari in Brussel worden geïnaugureerd, zijn behalve aan de UvA ook werkzaam aan de KU Leuven.

De Leersnyder

Jozefien De Leersnyder onderzoekt psychologische processen tijdens migratie en intercultureel contact. Daarbij focust ze op emoties omdat deze de betekenissen weerspiegelen die we aan de wereld geven en daarom onbewuste dragers zijn van cultuur. Vanuit cultureel-psychologisch perspectief denkt ze kritisch na (en geeft ze les) over het omgaan met culturele diversiteit in het onderwijs, psychotherapie en de bredere samenleving.

Agirdag

Orhan Agirdag onderzoekt wat er in het onderwijs en met de leraren(opleiding) gebeurt onder invloed van maatschappelijke tendensen zoals groeiende etnische diversiteit, meertaligheid en digitalisering. Hierbij combineert hij inzichten van sociologie, pedagogiek en linguïstiek.

Gepubliceerd door  Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen