Talen- en regiostudies

Internationaal toonaangevend

De Universiteit van Amsterdam is een internationaal toonaangevende onderzoeksinstelling die excellent onderzoek waardeert, bevordert en beloont. De UvA stelt wetenschappers in staat om baanbrekend onderzoek te doen en combineert breedte in het onderzoekspalet met kwaliteit door selectief te investeren in onderzoekszwaartepunten.

Amsterdam Center for Language and Communication (ACLC)

Veel actieve taalwetenschappers zijn aan de UvA verbonden. Deze zijn verenigd in het ACLC, waar onderzoek wordt verricht naar taal en communicatie. 

Center for Latin American Research (CEDLA)

Sinds de oprichting in 1964 bevordert CEDLA Latin American Studies binnen en buiten Nederland door middel van het uitvoeren en stimuleren van onderzoek naar Latijns-Amerika. 

Duitsland Instituut (DIA)

Het Duitsland Instituut bij de Universiteit van Amsterdam (DIA) is het kennisinstituut in Nederland over het moderne Duitsland. Het doel is de kennis over Duitsland te vergroten en te verspreiden onder een breed publiek.

Institute for Logic, Language and Computation (ILLC)

In het ILLC wordt onderzoek verricht in het interdisciplinaire gebied tussen wiskunde, taalwetenschap, informatica, filosofie en kunstmatige intelligentie.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen

7 september 2017