Nederlandse taal en cultuur (Neerlandistiek)

In de opleiding Nederlandse taal en cultuur specialiseer je je in taalbeheersing, Nederlandse taalkunde, Nederlands als tweede taal of de Nederlandse literatuur.Programma op maat

Verdieping of verbreding? Deze keuze kun je in het programma Nederlandse taal en cultuur zelf maken. Je kunt je specialiseren in de Nederlandse literatuur van heden en verleden, je verdiepen in taalbeheersing, Nederlandse taalkunde of Nederlands als tweede taal. Ook een bredere combinatie van vakken is mogelijk. Tijdens het programma stel je zelf het onderwijspakket samen en geef je vorm aan je profiel als neerlandicus.

Nederlandse taal en cultuur aan de UvA

In Amsterdam zijn de belangrijkste literaire uitgeverijen en grote krantenredacties gevestigd; veel mensen werken er in de literaire wereld en bij de media. De opleiding Nederlandse taal en cultuur heeft een hechte band met het culturele leven in de stad. Verschillende docenten zijn zelf publicist of literair schrijver. Amsterdam is dus een prima plek om Nederlands te studeren.

Nederlandse taal en cultuur in deeltijd

Het programma wordt ook in deeltijd aangeboden en duurt in dat geval anderhalf jaar. Je volgt maximaal 40 EC per jaar (20 EC per semester). Het onderwijs volg je samen met de voltijdstudenten. Het programma van de deeltijdopleiding stel je in overleg met de programmacoördinator samen.

Diploma

Nederlandse taal en cultuur is een programma van de geaccrediteerde masteropleiding Neerlandistiek. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Neerlandistiek en de titel Master of Arts (MA).

Meer weten?

Lees alles nog eens rustig na in de factsheet.


Diploma
MA Neerlandistiek
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60849

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen