UvA Student voor een dag

Meelopen met een student, volg een college of werkgroep

Deelnemen aan UvA Student voor een dag kan tussen oktober en juni. Het programma verschilt per opleiding. Soms loopt je een paar uur mee met een student van de opleiding, soms volg je een speciaal programma van een college of werkgroep en maak je kennis met studenten en docenten. Zo proef je echt de sfeer bij de opleiding.

Als je meeloopt met een student van de opleiding volg je een bestaand eerstejaarscollege of werkgroep. De activiteit duurt dan een paar uur: Je volgt meestal maar 1 college. Dat kan soms best lastig te volgen zijn, omdat de studenten al langer bezig zijn met het vak. Daarnaast is er ruimte om de student te vragen naar zijn/haar studiekeuze en wat hij/zij van de opleiding vindt. Als de opleiding een speciaal programma aanbiedt dan volg je samen met andere studiekiezers een college en soms ook een werkgroep uit het eerste jaar en ontmoet je docenten en studenten van de opleiding.UvA Student voor een dag geeft dus geen compleet beeld van de hele studie.

Voor wie?

Dit is een verdiepende activiteit. Die informatie vind je op de website en krijg je tijdens een Bachelordag. Dat betekent dat je geen algemene informatie over de opleiding krijgt. Voorwaarden voor deelname:

  • Je zit in 5 of 6 vwo of je hebt je diploma al gehaald.
  • Je hebt je ingelezen in de opleiding waar je wilt meelopen. Je hebt de opleidingstekst op het web bestudeerd en de folder gedownload.
  • Je hebt al een voorlichtingsdag van deze opleiding bezocht, zoals de opleidingsronde op de UvA Bachelordag.

Vanaf oktober 2017

Student voor een dag wordt weer aangeboden vanaf oktober 2017. Dan kun je je aanmelden via deze site.

Checklist

Bereid je goed voor op Student voor een dag. Naast het lezen van de opleidingsinformatie op de website, is het ook handig om vooraf al te bedenken welke vragen je wilt stellen zodat je niets vergeet. Deze checklist helpt je daarbij.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

7 juli 2017