Advies & Contact voor studiekiezers

Kies de studie die bij je past

Je oriënteert je op een studie die bij je past. De studiekeuzeadviseurs van het UvA Student Careers Centre helpen je graag bij je oriëntatie en het maken van een keuze.

Bachelorkeuze

Vwo-scholieren

Je hebt net je vwo afgerond en wilt een studie kiezen die bij je past. Het aanbod aan opleidingen is groot. Hoe maak je je keuze uit alle mogelijkheden? Waar ligt je interesse, wat is je motivatie en waar ben je goed in?

De studiekeuzeadviseurs van het UvA Student Careers Centre begeleiden scholieren uit vwo 5 en 6 bij het maken van een studiekeuze. Ook scholieren die  al eindexamen hebben gedaan maar nog niet hebben gestudeerd zijn welkom. Je kunt je aanmelden voor een studiekeuzetest, een studiekeuzeworkshop of alvast zelf aan de slag

Studiekiezers met een andere achtergrond

Studeer je nu aan een andere universiteit, aan een hbo-instelling of heb je een andere achtergrond en wil je je studiekeuze doorspreken? Je kunt je studiekeuzevragen bespreken met één van de studiekeuze- en loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre tijdens het telefonisch spreekuur, elke dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur. We zijn bereikbaar op +31 (0)20 525 1401. 

Masterkeuze

Voor UvA-studenten

Je studeert aan de UvA en denkt na over het vervolg van je bachelor. Wil je een master doen, of (nog) niet? Wat voor masters zijn er allemaal en waarvoor kom je in aanmerking? En wat vind jij interessant en is voor jou de beste keuze?

Veel informatie over mogelijkheden, oriënteren en het kiezen van een master hebben we al voor je op een rijtje gezet. 

Voor niet-UvA-studenten

Studeer je aan een andere wo- of hbo-instelling, en oriënteer je je op een (pre)Masteropleiding aan de UvA? Heb je nog vragen over het kiezen van een master? Bel dan met de studiekeuze- en loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre. We zijn van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur bereikbaar op +31 (0)20 525 1401. 

Studietwijfels en studieswitch

Studeer je aan de UvA en twijfel of je de juiste studiekeuze hebt gemaakt? Of ben je al gestopt met je studie aan de UvA  en wil je je oriënteren op een andere studie, binnen of buiten de UvA? De studiekeuze- en loopbaanadviseurs van het UvA Student Careers Centre denken graag met je mee. We nemen jouw situatie, je wensen, interesses, motivatie en kwaliteiten als uitgangspunt. We adviseren je over de mogelijkheden en helpen je een keuze te maken, ook wanneer je je oriënteert op een studie buiten de UvA.

Je kunt je aanmelden voor een individueel gesprek, de training Hulp bij Studietwijfels of zelf aan de slag met het Studieswitch-stappenplan voor studenten

Gepubliceerd door  Studenten Services

20 december 2017