Betaalbaar wonen in de stad

De UvA draagt haar steentje bij aan het oplossen van het grote tekort aan studentenwoningen in de stad. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met kennisinstellingen zoals de VU en de HvA, de gemeente en studentenhuisvesters DUWO en De Key.

Samen wordt hard gewerkt het aanbod van betaalbare studentenwoningen in balans te brengen met het aantal studenten in de stad. Zo wordt er gesproken over huisvesting op de verschillende campussen en het toestaan en vereenvoudigen van woningdelen. Bovendien wordt ook tijdelijke huisvestingsmogelijkheden benut.

Leegstand benutten voor tijdelijke, betaalbare studentenhuisvesting

Zo realiseert de UvA komend jaar circa 80 tijdelijke studentenkamers in de Oudemanhuispoort, op het Universiteitskwartier in de binnenstad. Omdat het pand op dit moment maar gedeeltelijk in gebruik is, slaan de UvA en studentenhuisvester DUWO de handen ineen de leegstand te benutten voor tijdelijke, betaalbare studentenhuisvesting. Voor studenten een unieke kans zo dicht op het onderwijs te wonen, op de geboortegrond van de UvA.

www.duwo.nl

www.dekey.nl