Licht op schaduwonderwijs

Pedagogische en Onderwijswetenschappen

28nov2018 14.30 - 18.00

Symposium

De uitgaven aan bijlessen groeiden de afgelopen jaren explosief in Nederland. In sommige andere landen is het gebruik van het zogeheten schaduwonderwijs al langer wijdverbreid. Wat weten we eigenlijk over de oorzaken en gevolgen van het gebruik van schaduwonderwijs? In deze bijeenkomst presenteren we nieuw onderzoek naar de stand van de kennis over schaduwonderwijs in Nederland en wereldwijd. We gaan met elkaar in gesprek over de bevindingen én over de vragen die nog open liggen.

Speciale gast is professor Mark Bray van de Universiteit van Hong Kong. Professor Bray geldt al jaren als dé internationale expert op het terrein van schaduwonderwijs. Hij onderzocht schaduwonderwijs in tientallen landen en schreef hierover adviesrapporten voor onder meer de Europese Commissie en UNESCO

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die wil meedenken en meepraten over dit onderwerp: van onderzoeker tot beleidsmaker en van schooldirecteur tot bijlesdocent! De bijeenkomst vindt plaats op de Hogeschool van Amsterdam, Kohnstammzaal (Wibautstraat 2-4, Amsterdam).

Woensdag 28 november

Programma:
14.30u Inloop met koffie en thee
15.00u Welkom en introductie (Louise Elffers, UvA & HvA)
  Presentatie onderzoek Louise Elffers & Daury Jansen (UvA)
  Presentatie professor Mark Bray (University of Hong kong)
  Panelgesprek en interactieve dialoogsessie
17.00u Afsluiting en Borrel
18.00u Einde bijeenkomst

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelding is noodzakelijk en kan via onderstaande link

Wij hopen u te mogen begroeten op 28 november in de Kohnstammzaal (Wibautstraat 2-4, Amsterdam)!

Met vriendelijke groet,

Louise Elffers

Dit onderzoek wordt gefinancierd door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek en de Nationale Wetenschapsagenda

Gepubliceerd door  POWL