Interculturele communicatie in de gezondheidszorg

07dec2018 12.30 - 17.00

Symposium

Door toenemende globalisering en migratiegolven krijgen zorgverleners steeds vaker te maken met patiënten van een andere culturele en/of etnische afkomst dan zijzelf. Hoe kunnen we mogelijke taalbarrières het beste verminderen en welke innovaties kunnen bijdragen aan het verbeteren van de interculturele gezondheidszorg?

De communicatie tussen zorgverleners en deze patiënten is vaak van onvoldoende niveau – door bijvoorbeeld taalbarrières en culturele verschillen in opvattingen over ziekte en gezondheid - om een goede kwaliteit van zorg te verlenen.

Organisator

Het symposium wordt georganiseerd door het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC).De dagvoorzitter van het symposium is Dr. Barbara Schouten. Het symposium wordt financieel mogelijk gemaakt door NeFCA en Digicomlab.

Programma

Het symposium heeft negen diverse sprekers uit Nederland en Belgie, en zal worden aangevangen door een keynote van Professor Maria van den Muijsenbergh. De sprekers geven lezingen over onder andere veel voorkomende valkuilen in de interculturele gezondheidscommunicatie en anderzijds innovatieve oplossingen, zoals de inzet van eHealth. De voertaal van het symposium is Nederlands en Vlaams.
Download het programma

Deelname

De toegang tot het symposium is gratis, maar aanmelding is wel gevraagd. Het aantal plekken is beperkt.

Gepubliceerd door  Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen