Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Caro de Graaff, medewerker centrale studentenadministratie

Administratief Centrum

'Eigen initiatief wordt gewaardeerd.'

‘Na een reorganisatie bij de bank waar ik al 15 jaar werkte, ging ik op de administratie van een kleine mbo-school werken, maar vond dat al snel te saai. Een onderwijsinstelling trok me, daarom ben ik op UvA-site gaan zoeken naar een vacature.

Samen met tien andere collega's houd ik me bezig met de inschrijving van studenten en alles wat daarbij komt kijken, zoals de verificatie van (hbo-)diploma's. Dit jaar is er veel veranderd bij de inschrijving. Voorheen voerden wij alle inschrijvingen handmatig in, nu schrijven studenten zich via een online systeem zelf in. De studentenadministratie heeft nu meer een controlerende functie.

Het leuke aan mijn werk is dat het zo afwisselend is. Ik heb contacten met mensen van verschillende faculteiten en diensten, soms met studenten, en er zijn constant veranderingen in het werk: andere regels, nieuwe structuren, andere werkprocessen. Bij de bank ging alles volgens strakke regels, eigen inbreng werd niet op prijs gesteld, de sfeer was stijver. Bij de UvA heb je meer vrijheid in je werk zelf en eigen initiatief wordt gewaardeerd. Niet alles is misschien zo super geregeld als bij een bank - de UvA is een hele grote organisatie - maar dat vind ik juist wel leuk.

We hebben net een hele drukke periode achter de rug. Op 1 oktober hadden we ruim 30.0000 inschrijvingen, waaronder ook studenten met twee studies. Ik ben er best trots op dat alles goed is gegaan met het nieuwe inschrijfsysteem.'

Caro de Graaff werkt sinds januari 2009 bij de Universiteit van Amsterdam.