Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Gimène Spaans, divisiemanager Klantmanagement bij ICT Services

‘Mijn werk is gevarieerd en turbulent’

Foto: Dirk Gillissen

‘In 2000 begon ik als systeembeheerder bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, eerst als teamleider, daarna als waarnemend afdelingshoofd.  In 2006 ging ik bij het Informatiseringscentrum (nu ICT Services) werken als afdelingshoofd Frontoffice, eerst alleen van UvA-medewerkers, vanaf 2011 was ik ook afdelingshoofd van HvA-medewerkers. Sinds 2014 ben ik divisiemanager Klantmanagement waar vier afdelingen onder vallen met een eigen afdelingshoofd. Ik stuur nu minder medewerkers aan, maar heb wel veel meer verantwoordelijkheden en treed meer naar buiten. Mijn loopbaan is van de beheerkant steeds meer richting de klant gegaan.
De UvA- en HvA-afdelingen van ICT Services gaan in 2015 echt samen. Het zijn verschillende organisaties, met een andere cultuur en ander slag medewerkers. De HvA richt zich meer op trends en innovatie, de UvA meer op onderzoek.
Er is geen dag zonder iets raars. Mijn werk is gevarieerd en turbulent. Er spelen zoveel verschillende onderwerpen. Ik heb een goede dag als er veel gebeurt en onze klanten blij zijn dat er zaken met resultaat zijn afgerond. Onze dienstverlening wordt steeds professioneler. Bij digitale toetsen mag bijvoorbeeld niets misgaan. De HvA doet veel toetsen digitaal en bij de UvA groeit het aantal digitale toetsen ook.
Lastig aan mijn functie is soms dat je beleid moet maken en moet bezuinigen tegelijk. Keuzes maken hoort bij mijn functie. 

Als je iets wilt bij de UvA, krijg je ook kansen. Ik wil blijven groeien. In 2012 volgde ik een master (Strategisch management voor non-profit organisaties). Input van buitenaf is belangrijk.’

Gimène Spaans werkt sinds 2000 bij de Universiteit van Amsterdam, sinds 2006 is zij werkzaam bij ICT Services (270 medewerkers en  verantwoordelijk voor de technologische infrastructuur waarmee alle IT-processen van de UvA en HvA ondersteund worden)