Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Yvonne Saal, studieadviseur bij Geschiedenis, Archeologie en Regiostudies

Faculteit der Geesteswetenschappen

'Het Employability Fonds is heel belangrijk voor mij geweest.'

‘Ik vind het leuk om mensen te helpen. Ik heb altijd graag mijn kennis - ik ben afgestudeerd filosoof - concreet willen inzetten en verdiepen. Mijn droom was studieadviseur worden, maar ik ben niet de enige die deze baan ambieert. Met een cursus Oplossingsgericht coachen zou ik meer kans maken om deze felbegeerde baan te krijgen. Die cursus was het laatste zetje om de kennis die ik al had over het zelfbeeld van vrouwen in te kunnen zetten als vrouwencoach. Ik heb een aanvraag ingediend bij het Employability Fonds en kon voor twee dagen in de week hoogopgeleide vrouwen coachen op de faculteit terwijl mijn twee dagen op het secretariaat werden vervangen.

Het Employability Fonds is heel belangrijk voor mij geweest en heeft veel in werking gezet. Ik kreeg de kans om ervaring op te doen als coach en heb nu een baan gevonden als studieadviseur. Ook zit ik in de Ondernemingsraad, en werk ik nog een halve dag als vrouwencoach op de faculteit. Ik vind het leuk om mensen gemotiveerd te houden, om ze goede feedback te geven, en ze licht sturend laten ontdekken hoe je er ook anders tegenaan kunt kijken. Niet kijken naar het probleem, maar een oplossing zoeken. Een goed gesprek kan mensen inzicht geven in hoe zij functioneren als persoon.

Aan de UvA werken en studeren heel veel slimme en leuke mensen, wat dat betreft voel ik mij zeer verwend dat ik in zo'n omgeving werk. Er is een leuke sfeer, ik voel me er thuis.'

Yvonne Saal werkt sinds 2002 bij de Universiteit van Amsterdam.